Voor de toertocht van Flipje op wielen in de omgeving van Maurik was veel belangstelling. De stoet bestond uit ruim twintig deelnemers. Het was een gezelschap dat als een lang bewegend lint door het Betuwse landschap trok.

De tocht startte vanaf hotel Van de Valk.

Het eerste deel van het traject ging over de Rijndijk met een tussenstop bij restaurant De Waterspiegel. Flipje op wielen heeft er nu vijf toertochten opzitten. De tocht naar Maurik was het slot van dit seizoen. Er wordt nog nagedacht over een eventuele toegift.Scootmobiel cursus

Flipje op wielen slaat aan

.

.

Scootmobiel cursus Flipje op wielen slaat aan 

TIEL – De opfriscursus voor berijders van scootmobielen, die Flipje op wielen organiseerde in samenwerking met SZR en Veilig Verkeer, is bijzonder succesvol verlopen. Bovendien was de animo aanzienlijk groter dan voorgaande jaren.

 

De deelnemers legden ook met succes een rijvaardigheidstoets af in de mobiliteitstuin van Vrijthof en kregen na afloop een fraai certificaat uitgereikt. Zij deden niet alleen extra ervaring op, maar kregen vooraf ook een belangrijk stuk voorlichting. Daarbij werden meerdere verkeerssituaties besproken. Ook de betekenis van verkeersborden kwam uitvoerig aan de orde alsmede de toepassing van voorrangsmaatregelen. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en de Regio Rivierenland.

Op woensdag 21 september sluit Flipje op wielen het seizoen af met een toertocht naar Maurik en omgeving. Er wordt om 13.30 uur vertrokken bij hotel Van der Valk. Iedereen met scootmobiel is welkom om mee te gaan. De tocht heeft een lengte van 22 kilometer. Het eerste deel eindigt bij de Waterspiegel in Maurik voor een pauze op het terras. Daarna gaat het via een mooie route terug naar Tiel met als eindpunt ook hotel Van der Valk. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer.

De kosten voor deelname zijn vijf euro, consumpties voor eigen rekening. Er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website (button activiteiten). Wie door een omstandigheden pas in het laatste stadium kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren, maar vooraf aanmelden geniet de voorkeur.

Bij foto’s:

  • Een vertegenwoordiger van Veilig Verkeer legt de aandachtig luisterende cursisten de regels uit die vooral voor berijders van scootmobielen van belang zijn.
  • Voor de scootmobielcursus begroet de organisatie een flink aantal kandidaten.
  • In de verkeerstuin van Vrijthof oefenen deelnemers met plezier voor de rijvaardigheidstest. Ook worden tal van tips gegeven.

.

.

Flipje op wielen rijdt door zonovergoten Maas en Waal

TIEL – De toertocht van Flipje op wielen naar het Land van Maas en Waal is een voltreffer geworden. Niet alleen door de gevarieerde route, maar nog meer door de vrolijke stemming bij de deelnemers. Bovendien vormde de overtocht met de veerdienst Pomona in Tiel een attractie.

Zestien rijders onder toezicht van zes begeleiders trotseerden de toch wel hoge temperatuur om het spektakel mee te maken. Zij werden vlekkeloos afgezet op de veerstoep van het zonovergoten Maas en Waal. De stoet reed daarna via een stukje Waaldijk naar Wamel om vervolgens via binnenwegen koers te zetten naar Beneden-Leeuwen. Onderweg viel te genieten van veel landschappelijk schoon.

Flipje op wielen trok in het centrum van Beneden-Leeuwen veel bekijks en ontlokte bij meer mensen de kreet: prachtig dat ze dit doen. In deze plaats vond een ruime pauze plaats, alvorens koers te zetten naar de Waalbrug. Via deze imposante oversteek van de rivier reed het gezelschap naar hotel Van der Valk.

De volgende activiteit van Flipje op wielen is een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september. Het seizoen wordt afgesloten met een toertocht op woensdag 21 september in de richting Maurik. Nadere bijzonderheden worden nog bekend gemaakt. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via:

Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel,

telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

 

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).

Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website (button activiteiten).

Wie door een omstandigheden pas in het laatste stadium kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren, maar vooraf aanmelden geniet de voorkeur.

Bij foto’s:

· De deelnemers van Flipje op wielen zijn in volle afwachting van de overtocht met de Pomona.

· In een lange rij gaan de scootmobielrijders met grote voorzichtigheid de pont op.

· De overtocht van Tiel naar Maas en Waal verloopt vrolijk en in de beste stemming.

· Hier rijdt de stoet door het centrum van Wamel met de kerk als mooi herkenningspunt.

· In het buitengebied van Beneden-Leeuwen is er veel landschappelijk schoon te bewonderen.

· De grote Waalbrug vormt een markant overgangspunt op de terugweg.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

.

 

Scootmobiel cursus Flipje op wielen op

vrijdag 16 september

TIEL – Flipje op wielen organiseert in samenwerking met SZR en Veilig Verkeer een cursus voor berijders van scootmobielen. Deze rijvaardigheidstoets vindt plaats op vrijdag 16 september in de mobiliteitstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan, aanvang 13 uur (einde 16.30 uur).

De deelnemers doen niet alleen extra ervaring op, maar krijgen ook een belangrijk stuk voorlichting. Mede door de steeds toenemende verkeersdrukte is het uit oogpunt van veiligheid nuttig om theoretische en praktische kennis te vergroten. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en de Regio Rivierenland.

De deelname is geheel gratis. Inschrijven (wel voor 9 september) kan bij:

Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel,

telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com of via de website www.flipjeopwielen.nl

Alle bijzonderheden (ook foto’s) van Flipje op wielen staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).

Bij foto:

· Cursisten luisteren met grote aandacht naar de uitleg van Veilig Verkeer tijdens de cursus om het rijden met een scootmobiel beter te beheersen.

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

;

.

 

TIEL – In verband met de extreme warmte is de toertocht van Flipje op wielen verplaatst van woensdag 20 naar woensdag 27 juli. Vertrektijd en startplaats blijven ongewijzigd.

Het traject leidt de scootmobielrijders in de richting Ophemert en Wadenoijen met twee pauzes en de mogelijkheid om kersen te eten of kopen. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.

Wie mee wil gaan kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).

Wie door een omstandigheden pas later kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren.

.

 

.

 

TIEL – Flipje op wielen trekt veel bekijks. De stoet van actieve scootmobielrijders oogst bovendien overal applaus voor het initiatief om fraaie toertochten uit te zetten. Recent naar de omgeving Ochten en op woensdag 20 juli richting Ophemert met de mogelijkheid om kersen te eten.

 Het traject naar Ochten liep via Echteld en IJzendoorn. De deelnemers genoten daarbij van een stralend zonnetje. De terugweg over de Waaldijk leverde talrijke mooie vergezichten op. Het programma krijgt woensdag 20 juli een vervolg met een toertocht in de richting Ophemert. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen.

 De rit naar Ophemert kent een lengte van 20 kilometer met twee tussenstops. Eerst voor een koffiepauze en later in Wadenoijen voor een mogelijkheid om kersen te kopen. Daarna is de terugtocht naar Tiel. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.

Verder in het seizoen staat een toertocht gepland op de woensdagen 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot een toertocht op woensdag 21 september. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website. Wie door een omstandigheden pas later kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren.

Bij foto’s:

  • De deelnemers van Flipje op wielen passeren hier de kerk en even later het kasteel in Echteld tijdens een toertocht naar Ochten.
  • Rijdende in de richting IJzendoorn is het landelijk beeld overheersend.
  • In een aansluitende stoet toert Flipje op wielen in de allerbeste stemming over de Waaldijk.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG