TIEL – De razend enthousiaste groep scootmobielrijders die meegaat met de toertochten van Flipje op wielen maakt woensdag 24 augustus de oversteek naar het land van Maas en Waal. Dat gebeurt vanaf Tiel met de pont. De start is om half twee vanaf de kade. Nieuwe deelnemers zijn nog steeds van harte welkom.

Eerder organiseerde Flipje op wielen al succesvolle tochten in de richting Echteld-Ochten en Ophemert-Wadenoijen. Ook de deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij kende een goed verloop. Nu dan op 24 augustus toeren naar Wamel en Beneden-Leeuwen met vooraf een korte vaartocht. De lengte van toertocht bedraagt 20 kilometer. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer.

Een aantal jaren geleden maakte Flipje op wielen voor de eerste keer een de overtocht met de pont. In Beneden-Leeuwen wordt deze keer een tussenstop ingelast op een gezellig terras. De route terug gaat over de brug en eindigt bij hotel Van der Valk. De organisatie neemt de kosten van de pont voor haar rekening. De kosten voor deelname zijn vijf euro, consumpties voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen.

Verder in het seizoen staat een cursus scootmobiel rijden gepland in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot een toertocht op woensdag 21 september. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website (button activiteiten). Wie door een omstandigheden pas in het laatste stadium kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren, maar vooraf aanmelden geniet de voorkeur.

Bij foto:

De stoet van scootmobielrijders tijdens de laatste toertocht van Flipje op wielen in de buurt van Ophemert.

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

.

.